luni, 16 noiembrie 2009

Central Park

Central Park este o mica padure in mijlocul Manhattan-ului. S-a pastrat aproape perfect, sunt o multime de copaci batrani care stau, parca, marturie celor care viziteaza – marturie a ceea ce a fost…. E un contrast impresionant…. Aceasta mica padure inconjurata de modernitate…..
Un parc cu foarte multe veverite gri – n-am vazut niciuna roscata de cand am venit aici – banuiesc ca aceasta e culoarea locala - . Am vazut foarte multe persoane cu pungi pline cu alune sau nuci, care veneau special sa hranesca burticile parca fara fund ale veveritelor….. si altele cu inima plina de vorbe bune…. Pentru hrana spiritului…. M-a impresionat chiar un tablou…. O doamna foarte in varsta…. Care n-avea nimic de dat de mancare….. statea de vorba, cu o voce calda si afectuoasa, cu una din acesta vietati zburdalnice…. Care chiar se orpise de ceva timp din agitatia specifica…. Si o asculta pe acea doamna…..
Sunt si foarte multi copii, de toate varstele, oameni in varsta, cu insotitori, sau singuri, pe banci, sunt indragostiti, prieteni…..
Aici am vazut prima oara un cuplu de doi barbati care se tineau de mana si isi zambeau ….
Cateva terase cu scaune elegante…. Din fier forjat …. Cativa clienti….
Intr-o intersectie de alei – o mica orchestra iti inviora auzul …. Melodii placute – potrivite cu atmosfera din parc….. ale unor – poate – viitori cantareti celebri….
Daca n-aveai loc pe bancile din apropiere…. Era loc berechet pe jos…. Cu picioarele incrucisate sub tine, in fata…. Se auzea si se vedea si mai bine.
Sapata intr-o stanca…. Cu putine amenajari adaugate….. o mica gradina zoologica pentru copii mai mici….. avea expuse animale „de ograda”….. in alta parte, intr-o cladire speciala, sau in voliere uriase - pasari….. separat, intr-o incinta cu acvariu si piscina – pesti …. Am vazut chiar, de la distanta, ce-i drept, un mic spectacol prezentat de cateva foci tare prietenoase….. se vedea ca erau obisnuite cu spectatori….
Un spectacol placut, de duminica dupa-amiaza, pe un fond verde….. cu foarte multe nuante de rosu…. Pana la galben….. strajuit de copaci batrani…. Intelepti si repectabili in nemiscarea lor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu